Voorvorkkeringen vervangen

In aanloop naar de rondreis met mijn ouders naar Andalusië gaan we aan de slag met het onderhoud aan Bumblebee. Naast nieuwe olie en oliefilter, bougies, remblokken schoonmaken, koppelingskabel vervangen, hebben we de voorvorkkeringen vervangen. Omdat die een beetje begonnen te zweten de laatste tijd. Nog niet echt lek, maar aangezien ze nog nooit zijn vervangen, vonden we het wel tijd. Ik heb een Hyperpro verlagingsset laten installeren na aanschaf van Bumblebee, dus ook de speciale Hyperpro olie hebben we vervangen bij het wisselen van de keringen en ook nieuwe stofkappen.

Het is met de juiste gereedschappen een klus die goed te doen is, maar je moet wel echt met zijn tweeën zijn om dit te doen als je geen speciale gootsteen en klemmen tot je beschikking hebt. En je moet het echt een keer doen om het een volgende keer makkelijker te kunnen. Wij hebben deze video gebruikt om even goed te weten hoe het moest. Aanrader om die eerst helemaal te kijken 😉 We hadden al de juiste gereedschappen voor de grijp, dat scheelt echt. Bij het weer in elkaar zetten van de motor is het zaak goed het moment (Nm) op te zoeken in de handleiding van je motor.

Eerst de voorband gedemonteerd
Eerst de bovenkant van de voorvorken iets losmaken en dan pas demonteren
De complete voorvorken
De olie eruit laten lopen
Gedemonteerd en de verschillende ringen in volgorde neerleggen
Controleren op oneffenheden, gelukkig keurig glad
Nieuwe keringen
Nieuwe olie in de voorvorken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s