Corona… Clean chain

En toen werd de noodtoestand uitgeroepen in Spanje en kreeg Corona ons in de greep…

De motoren kwamen weer retour en nu ben ik al blij dat ik nog mag rijden in Nederland.

De ketting dus maar schoonmaken. De reinigingsset is echt ideaal om te gebruiken hiervoor. Hieronder zie je hoe je dit stap voor stap kunt doen. Ik zet de motor op de paddock stand, want ik heb alleen een jiffy. Zo staat de achterband vrij van de grond. Ik leg karton neer tegen het lekken van vuil dat van de ketting komt straks.

Ik vul eerst de spuitfles met kettingreiniger, nadat ik de kindveilige dop openkrijg (drukken en draaien blijft lastig). Dan sluit ik de slangetjes aan op de spuitfles. Vervolgens zet ik de borstelset om de ketting. Dit moet vastklikken en dan kun je het blok vastzetten met een elastische band. Nu koppel ik het slangetje eronder aan waar straks het vuil uit komt lopen. Ik plaats een glazen pot om het vuil in op te vangen. Ik zet het blok vast met de haakjes en het touw. Test altijd even voorzichtig welke kant je de band op moet draaien, zodat het blok naar achteren getrokken wordt (naar rechts). Dan koppel ik de spuitfles aan de bovenkant van het blok. Nu kan ik de band draaien en in de fles knijpen, totdat de ketting schoon genoeg is.

Vervolgens verwijder ik de hele set weer en maak de ketting en het tandwiel schoon met een poetsdoek en nog een beetje kettingreiniger hierop. Daarna smeer ik de ketting weer door deze in te sprayen. En kan de ketting er weer tegen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s