Aaierbal

De aaierbal, een Groningse snacktesse die wel verdacht veel lijkt op een Scotch egg. Helaas niet te verkrijgen in de Randstad. Dus na wat speurwerk op Google kwam ik uit bij Cafetaria de Wielewaal met zelfgemaakte eierballen als dichtstbijzijnde adres. Vriendin Marjolijn kende de eierbal niet en had nog nooit één geproefd. Dat kon natuurlijk niet.

Dus plannen werden gesmeed, er werd gemaild naar de eigenaar en vandaag was het dan zover. Op de mooiste dag van mei gingen we heerlijk slingerend door de landerijen binnendoor naar Hoogeveen. Onderweg heel veel fietsers, motoren en wandelaars, maar ook prachtige natuur. Paarden met veulens, schapen met lammetjes, koeien…een veld vol ooievaars en vele weidevogels en roofvogels door de lucht.

Halverwege een lunchstop met lekkere wraps. Superhandig om mee te nemen. Goed vullende hap, neemt weinig ruimte in je tanktas/buddyseattas en te eten zonder bestek 😉 Marjolijn had wraps met serranoham, pesto, sla en kaas gemaakt. En een variant met kip, roomkaas en sla. Erg lekker! Je wikkelt ze in aluminiumfolie en 2 tot max. 3 p.p. is meer dan genoeg.

Als toetje hadden we kersen erbij van het Kersenboertje die kersen kweekt in een voormalige rozenkwekerij. Heerlijk zoet waren die. In deze Corona tijd moet je zelf je lunch meenemen, maar dit was niet echt een straf. Bovendien lunch je dan op een rustige plek midden in de weilanden en zwaaien locals naar je in het voorbijgaan.

Wraps&cherries

Na de lunchstop reden we verder naar Hoogeveen. Aangekomen bij de Wielewaal konden we de motoren voor de zaak parkeren en kregen we eerst een heerlijk softijsje on the house, met dank aan de vrouw van eigenaar Emil. Leuk om te horen dat het een echt familiebedrijf is en al 25 jaar bestaat. Het is nu een pittige tijd tijdens Corona en we hopen dan ook dat ze snel hun terras mogen openen met 1,5 m restricties, zodat ze weer meer aanloop hebben. Wij komen zeker terug!

Emil heeft de eierbal via een Groningse collega leren kennen en er zijn eigen twist aan gegeven. Het was echt een hele lekkere zelfgemaakte eierbal. En omdat we er toch waren, hebben we ook een patatje Wielewaal geprobeerd. Met rauwkost en pittige Joppiesaus. Ook een aanrader!

Helemaal vol en voldaan namen we afscheid en klommen we weer op de motoren na een laatste foto met Emil uiteraard. Nog steeds was het prachtig weer en slingerden we weer binnendoor naar huis. Nu via Deventer en Apeldoorn. Overal staan de rododendrons volop in bloei langs de wegen. Een schitterend gezicht. Zo rijdend door Nederland waan je je af en toe in het buitenland en zie je hoe divers ons kikkerlandje eigenlijk is. En dat alleen maar door de TomTom op spannende kronkelroute te zetten. Zo kom je op plekken die je zelf nooit gevonden had. Los van een misser van TomTom die je af en toe een woonwijk door stuurt als zijnde spannend 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s