Roadtrip Friesland

In tijden van corona op vakantie gaan is uitdagend. Je maakt een spagaat tussen wat toegestaan is en wat verantwoord is om te doen. Je wilt ook niet anderen en jezelf onnodig in de problemen brengen in een tijd waarin de zorg heel hard werkt en de ic’s het langzaam weer kunnen behappen. Je wilt ook niet debet zijn aan een tweede golf.

Dus gingen we naar Friesland om daar een weekje in de Boomgaard te zitten op onze privé camping in Jirnsum. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Een mooie glampingtent stond tot onze beschikking met eigen sanitair en verder niemand op de camping.

In de boomgaard zijn allerlei soorten appels en peren, maar ook vlierbloesem, aalbessen en kruisbessen. Het is een gezoem van bijen en libelles en s avonds hoor je de kikkers kwaken. De hele dag wisselen verschillende vogels elkaar af met prachtig gezang.

Het is leuk toeren op de motor door Friesland. Je kunt de Friese Elfstedentocht rijden langs de 11 fonteinen. Maar wij maken een rondje langs de kust met een stop bij restaurant Zwarte Haan voor een heerlijk luxe broodje hamburger die we iets verderop bij het watergemaal uit de wind oppeuzelen.

Het is ook leuk om het planetarium van Eise Eisinga in het stadje Franeker te bezoeken. Ongelooflijk hoe nauwkeurig hij destijds alles al kon visualiseren!

In 2018 heb ik de Elfstedentocht gereden op de motor, maar toen was de ijsfontein in Dokkum nog niet klaar. Nu wel, dus die moesten we nu even zien voor het elfde stempeltje 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s