Terschelling & Limburg

Van Friesland ging het door naar Terschelling en met een paar dagen thuis naar Limburg. Om met de motor naar Terschelling te mogen met de veerboot moesten we al vooraf reserveren. Door de Corona maatregelen vielen er veel boten uit en moest je zelfs op de motor verplicht een mondkapje op om de boot op te mogen rijden. Ja zelfs met een helm moest je alsnog een mondkapje dragen. Ik dacht echt dat ik stikte. We reden naar Harlingen waar we door het slechte weer een aantal uren doorbrachten in een leuke net geopende Ierse pub. Voor het avondeten hadden we gereserveerd bij restaurant Nooitgedagt van 17 tot 19 u, want je kon alleen op tijdsloten een tafel reserveren. Ik had er tijdens het rijden van de Elfstedentocht al een keer gegeten en dat was erg goed. Ook dit keer was het heerlijk eten, ondanks de kleinere menukaart was er voor ieder wat wils met veel aandacht voor de opmaak van de borden.

Tegen de avond konden we de boot op. Eerst moesten we ons melden en kregen we een plekje aan de zijkant van de auto’s om vervolgens helemaal vooraan te mogen staan, zodat we als eerste van de boot af konden rijden bij aankomst. De motoren hoeven niet vastgezet te worden, dat scheelt. De overtocht is 2 u en je moet dus van het autodek af tijdens de overtocht.

Aangekomen op Terschelling reden we naar Midsland waar ons chaletje stond. De motoren konden we op de parkeerplaats zetten en met een karretje de bagage naar het chalet rijden. Er zijn niet veel wegen op het eiland, maar het is leuk om even over het eiland te slingeren.

Na Terschelling ging het na een paar dagen thuis, waarin de motor even gewassen werd en de was erdoor gehaald, nog voor een weekje naar Limburg. We hadden een huisje in Vlodrop gereserveerd in de buurt van Roermond met supermooie woonkeuken naast de kerk. Vanuit hier konden we makkelijk naar de Eifel en richting Zuid Limburg. We hebben o.a. het Drielandenpunt in Vaals bezocht waar je met een lift omhoog kunt in een uitkijktoren waar je een mooi uitzicht hebt over de omgeving.

Verder is de omgeving erg mooi om te toeren en kun je bijna niet fout rijden. Genoeg slingerweggetjes te vinden door de landerijen en het glooiende heuvellandschap.

Je zit vanuit Vlodrop zo in Duitsland en we hebben dan ook twee keer een rit gemaakt naar de Eifel. De eerste stop was in Nideggen voor lekkere Duitse Kuchen met Johannisbeer Schorle en een kijkje in de kerk en burcht.

Een gekke gewaarwording dat je overal waar je naar binnen gaat je mondkapje op moet zetten of het nu een benzinepomp, winkel of restaurant is. Na de tussenstop slingerden we over prachtig asfalt door de Eifel en was het heerlijk rustig op een doordeweekse dag en waren er ook geen afsluitingen voor motoren. We hadden hilariteit alom toen op kanaal 1 van onze Sena communicatie in mesh modus tijdens het rijden van een prachtige route een groepje Duitse motorrijders te horen was. We kletsten wat in het Duits en toen ze achter me reden zei ik gekscherend dat dit weer de eerste keer dit jaar was dat deze Hollandse haarspeldbochten reed en als ze me voorbij wilden, ze dat even moesten zeggen dan ging ik aan de kant voor ze. Maar ze vonden het best en bleven achter me rijden, totdat wij afsloegen en zij rechtdoor gingen na ons een Gute Fahrt gewenst te hebben. Tja, zo kan het ook 🙂 We slingerden verder naar een groot meer, waarna we binnendoor terugreden naar Vlodrop. Het was een vakantie waarin ik toch concludeer dat, ook al hadden we ons verheugd op een roadtrip naar Zuid-Engeland dit jaar, ons eigen kikkerlandje met een klein uitstapje naar de Oosterburen ook erg mooi is. Friesland is ruim, rustig met prachtige natuur en voelt alsof je in een Kameleonboek gestapt bent. Limburg doet met prachtig glooiend heuvellandschap, meanderende watertjes, oude Romeinse overblijfselen en bourgondische mentaliteit eerder buitenlands aan dan Nederlands.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s