Motormoments

Op een druilerige dag in een jaar waarin Covid-19 wereldwijd regeert, mijmer ik weg naar betere tijden. Scrollend door mijn albums maak ik een digitale reis door ontelbare foto’s, maar ik merk dat ik dit eigenlijk maar heel weinig doe. Dat was vroeger wel anders! Dan liet ik direct mijn rolletjes ontwikkelen bij de fotograaf en kon niet wachten tot ik de foto’s op kon halen, om ze vervolgens in een fotoalbum te plakken met van die dubbelzijdige stickers. Een geduldwerkje was dat en ergens van analoog naar digitaal ben ik hiermee gestopt. Terwijl het eigenlijk kinderspel is om een album te maken tegenwoordig en je hoeft er niet eens de deur voor uit.

Albums zijn leuk om door te bladeren en ook altijd dankbaar om bij bezoek te laten zien, maar ik vind het ook leuk om een prikbord of whiteboard vol te prikken met foto’s. Daar kun je lekker vaak naar kijken als je er langs loopt en je kunt ook eenvoudig de kiekjes omwisselen. Ik vind de Polaroidfoto’s altijd een heel leuk ontwerp om te zien, maar bij gebrek aan ruimte om op de motor een Polaroidcamera mee te zeulen, maak ik altijd al mijn foto’s met mijn mobieltje. Het is ongelooflijk hoe goed de kwaliteit van die foto’s tegenwoordig is en hoeveel opties je hebt. En het voordeel is dat de foto’s direct naar mijn Google foto’s gaan, zodra ik wifi heb. Mocht mijn mobieltje sneuvelen, zoek raken of gestolen worden, ben ik niet al mijn foto’s kwijt.

Ik besluit om de retroprints uit te proberen van de Fotofabriek. Daarmee kun je je digitale foto’s op Polaroidformaat laten afdrukken. Ik maak een selectie van 16 motormoments en binnen no time zijn ze met de post bezorgd. Echt superleuk! Wat is het verhaal achter de motormoments? Lees verder en find out…

Mijn trots

Mijn eerste motor sinds ik in 2013 mijn motorrijbewijs heb gehaald is Bumblebee. Een Kawasaki Versys 650 uit 2010 geïmporteerd uit Italië. Gekocht met 8800 kilometer op de teller en inmiddels is daar een 0 achter gekomen en hebben we al op heel veel plekken gereden samen. Toen ik hem net had, heb ik me voor de grap opgegeven voor Mijn trots in de Motoplus. Tot mijn grote verbazing werd ik uitgenodigd om langs te komen voor een foto en interview. Een leuke ervaring om mee te maken, maar ik sta toch liever achter de camera 😉

Mijn trots

Park de Hoge Veluwe

Een heel mooi stukje natuur in Nederland is Park de Hoge Veluwe. Ik ben daar nu twee keer geweest met de motor en het is heel bijzonder om door het park te rijden. Alsof je in het buitenland rijdt. De laatste keer dit jaar, net nadat het park weer opengesteld was voor publiek, waren de dieren niet ingesteld op mensen en zagen we een familie wild zwijn met streepjespyjama’s, een edelhert en een hazelworm. Een soort wild safari in eigen land!

Park de Hoge Veluwe

Rondreis door IJsland

De meest bijzondere reis die we gemaakt hebben tot nu toe is met onze eigen motoren naar IJsland. Samskip verscheepte de motoren vanuit Rotterdam naar Reykjavik en wij reden de ringweg en West-Fjorden rond. Ruige vulkanische oerlandschappen af en toe gegeseld door de wind, maar ook met prachtige groene vergezichten, ijs en veel geisers en watervallen. Sommige stukken weg waren onverhard en aangezien dat mijn eerste keer was op onverharde wegen, vond ik dat erg spannend. Maar als je maar ver vooruit kijkt en de motor trekkend houdt en niet te krampachtig knijpt in het stuur is er niks aan de hand.

Rondreis door IJsland

Women Riders World Relay

Het was heel bijzonder om deel uit te maken van duizenden vrouwen die in estafette rond de wereld reden door vele landen om te laten zien dat motorrijden allang geen mannenwereld meer is. Het stuk door Nederland was een feestje met honderden vrouwen vanaf Amersfoort naar Drenthe over de Afsluitdijk.

Women Riders World Relay

Door de natuur

Motorrijden is niet alleen ontzettend leuk en de beste therapie die ik maar kan verzinnen, maar ook een manier om prachtige natuur te zien en ervaren. De geur van vers gemaaid gras, dennenbomen, het lichtspel van de zon en de mooie landschappen, zoals koolzaad-, tulpen-, en korenvelden met klaprozen of deze haag in Doorn van rododendrons.

Door de natuur

Ninja fun

Ik reed al even op Bumblebee toen ik op de Ninja van mijn motorvriend mocht rijden en was direct verkocht. Wat een power en wat een lol met deze 1000cc viercilinder. Ik heb lang gezocht naar een motor die best of both worlds verenigt, maar toen ik die niet kon vinden heb ik ook een Ninja uit 2005 aangeschaft en al veel plezier mee gehad naast mijn toerfiets.

Ninja fun

De Alpen

De Alpen zijn prachtig om door te rijden. Ontelbare passen met slingerende wegen en haarspeldbochten. Oostenrijk en Zwitserland zijn echt perfect voor een motorvakantie en om het bochtenwerk te oefenen. Het leukste wat ik heb meegemaakt waren vechtende bergmarmotten in een bocht op een Alpenweide. Wat een cadeautje om te zien.

De Alpen

Rossi

Als fan van de MotoGP en Vale (mijn leeftijdsgenootje) moest ik zijn hometown bezoeken vorig jaar in Italië. We zagen zijn ranch liggen vlak voordat we het bord van Tavullia passeerden. In Tavullia aten we een pizza in zijn restaurant en keken de MotoGP race waar hij helaas uitviel na een aantal ronden. Maar gelukkig hebben we hem ook zien winnen in Assen en heb ik met mijn vader de races live gezien op de Sachsenring, Silverstone en Valencia.

Rossi

Motormuis

Motormuis, zo noemen we mijn moeder die op haar zestigste haar motorrijbewijs haalde. Echt superstoer! En nu op een Honda rondrijdt. Samen zijn we naar de Ardennen geweest en hebben we ritjes in Groningen en Drenthe gemaakt. Echt supertrots op haar.

Motormuis

Papa op de Kawa

Pap en ik gaan samen naar de MotoGP, maar besloten vorig jaar om naar Luxemburg te gaan op de motoren. Heerlijk rijden is het altijd in Luxemburg en bijzonder om achter je vader aan te rijden, die een bochtentechniek heeft, waar ik nog veel van kan leren.

Papa op de Kawa

Bro

Mijn broertje (in leeftijd dan, niet in lengte 😉 reed al voordat ik reed. Ik herinner me nog dat ik op zijn eerste motor ging zitten en op Facebook zette, nu nog een motorrijbewijs. Hoe leuk dat ik nu af en toe met hem samen kan rijden op onze Kawa’s.

Bro

Neefje Tim

Het motorvirus is wel besmettelijk en met een vader, opa en oma en tante die allemaal gek zijn op motoren is het onvermijdelijk. Neefje Tim ging dan ook maar wat graag op de Ninja van tante Cécile zitten en wist precies waar het gas zat. Hahaha…dat belooft wat voor de toekomst!

Neefje Tim

Dolomieten

Ik heb al aardig wat van de wereld bereisd, maar was nog nooit in de Dolomieten geweest. Wat was het indrukwekkend om op de motor de opdoemende bergen te zien. Kamperend boven in de Dolomieten met de puntige, grillige rotsen als decor was echt onvergetelijk.

Dolomieten

Politiecircuit

Ik was zeker in het begin geen held in de bochten en heb een paar trainingen gedaan, waaronder een dag bochtentraining op het Politiecircuit van Lelystad. Echt leerzaam, maar ook leuk om te doen. Een professionele fotograaf, maakte daar foto’s van de rijders.

Politiecircuit

Slingeren door Toscane

Slingerend door Toscane reden we vorig jaar met een verzengende 30+C hitte in juni! De lucht zwaar van de Toscaanse jasmijn, velden vol klaprozen en knalgele struiken brem in de bermen. Prachtige oude stadjes en heerlijk Italiaans eten en goed gezelschap. S avonds bij ons gehuurde huis zagen we magische vuurvliegjes dansen door de zwoele avondlucht. De wegen waren niet je van het, maar de omgeving is fantastisch.

Slingeren door Toscane

Biertje?

Na een dag toeren is er niks lekkerder dan een heerlijk lokaal biertje van de tap te drinken of gekoelde fles bij het eten of met een bitterbal. Vele mensen met verhalen ontmoetend onderweg met steeds sterker wordende verhalen, naarmate de avond vordert.

Biertje?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s