Eifel

Marjolijn en ik hebben heerlijk in de Eifel getoerd. Het maakt niet uit welke kant je op rijdt in de Eifel, want het zijn allemaal slingerwegen omhoog en naar beneden met regelmatig haarspeldbochten. Het was voor het eerst dat ik mijn nieuwe motor Ruby meenam op vakantie. Eerst is de motor door Hyperpro verlaagd, zodat ik goed met mijn voeten aan de grond kom. Ik heb geen zin om om te vallen en dan is dit een uitkomst. De motor wordt door hen verlaagd, maar dit gaat niet ten koste van de rijeigenschappen en comfort van de vering. We rijden eerst over de snelweg en vanaf Mönchengladbach binnendoor naar Gasthof an der Salm. Een ex collega van Arno is dit motorhotel gestart na zijn pensioen en wij zijn de hele week te gast.

Vanuit Eisenschmitt slingeren we dag 1 in de Eifel naar Cochem. Van daaruit rijden we een stuk langs de Moezel langs de talloze druivenranken en pittoreske plaatsjes met als einddoel Trier, waar we de Porta Nigra bekijken. Vervolgens weer via een mooie route terug naar Eisenschmitt.

Dag 2 maken we een mooie ronde door Duitsland, Luxemburg en een klein stukje België. De route is gemaakt door de vader van Marjolijn en leidt ons door prachtige gebieden en talloze (haarspeld)bochten. We eten een verse warme Italiaanse hap als lunch en rijden dan weer naar Eisenschmitt.

Dag 3 gaan we eerst via een slingerroute naar Trier om wat boodschappen te halen en daarna rijden we naar Manderscheid waar we een burcht bezoeken en op aanraden van Frans (motorrijder die met ons in het motorhotel zit) Flammkuchen eten als lunch bij het tegenoverliggende restaurant. S avonds een heerlijke BBQ bij het motorhotel met salades.

Dag 4 zijn we eerst naar Traben-Trarbach gereden om ook op aanraden van Frans de poort te bekijken en bij het ijscafé een gedeeld spaghetti ijsje te verorberen. Om vervolgens op aanraden van Jan naar Piesport te rijden en na het uitzichtpunt naar beneden te slingeren via de haarspeldbochten en na het boodschappen doen weer omhoog gereden en terug naar Eisenschmitt. Wat een prachtige weg. Niet alle wegen zijn super, maar de meeste wel.

Dag 6 rijden we weer naar huis en komen gelukkig droog over. Wat een mazzel hebben we met het weer gehad. Elke dag droog en zon. Het werd wel warm in de middag, maar doordat je veel in de bossen kan rijden is het niet te heet. Je zit centraal in de Eifel en kunt uitstapjes maken naar andere gebieden naast het rijden in de Vulkaneifel. Jan, Kim en Jeff bedankt voor de gastvrijheid en het fijne verblijf in jullie Motorhotel. Zeker tot ziens!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s